Merton lander storordre på miliardprojekt

13. april 2015 af Rasmus Gregersen

Silkeborg-firmaet leverer interiørløsninger til Panums milliardbyggeri i København og ser byggebranchen som et nyt markant forretningsområde.

Merton har traditionelt været kendt som leverandør af løsninger til butiksindretning og producenter i køkken- og møbelindustrien, men i løbet af det sidste års tid er virksomheden i stigende grad begyndt at orientere sig mod byggeriet.

Her har Merton nu sikret sig en stor ordre som leverandør af bygningsdele til Panum Instituttets nye milliardbyggeri i København, hvor Maersk Bygningen – et 75 meter højt forskertårn – bliver Københavns Universitets nye markante vartegn på Nørre Campus.

Leverancen omfatter 75.000 meter akustiklameller, 3.000 kvadratmeter loftsplader og diverse vægbeklædninger og løber op i pænt millionbeløb. For Merton er der tale om en meget markant ordre, og virksomheden ser et stort potentiale i at gøre byggebranchen til et nyt betydeligt forretningsområde:


- Vi ser helt klart byggeindustrien som en fremtidig del af vores forretning. Vi har solid erfaring med specialprodukter og monteringsklare produkter og kan derfor trække på en stor del af de leverandører, vi i forvejen samarbejder med, forklarer area sales manager Peter Runge.


Selve aftalen blev indgået i uge 3, og leverancer til mockup og 0-serier er gennemført. De store volumener skal leveres i årets tredje kvartal, hvor selve byggeriet af Maersk Bygningen også ventes afsluttet.

Nært samarbejde om produktudvikling
Mertons forretning er tredelt og baserer sig på henholdsvis råplader/fixmål, færdigdele og designprodukter. Virksomheden oplever netop nu en stigende efterspørgsel på monteringsklare produkter, der udvikles i nært samarbejde med leverandører og kunder.

I forbindelse med både Maersk Bygningen og et større boligrenoveringsprojekt i Brøndby har Merton arbejdet tæt sammen med tømrer- og snedkerfirmaet NHH. Det har resulteret i udvikling af en række meget forskelligartede produkter; herunder B-S1,D0-godkendte akustiklameller til både loft og væg, loftspaneler, omviklede emner til lysninger, samlede specialkabinetter og vinduesbundstykker.